10 artişti despre care (probabil) nu ştiai că sunt foarte religioşi

Deși majoritatea artiștilor nu prea sunt „duși pe la biserică”, există și în această breaslă minunată foarte mulți reprezentanți ghidați de religie și de credința în Dumnezeu. Avem în listă câțiva creștini care au vorbit deschis despre cum se raportează la divinitate, însă sunt și muzicieni pe care nimeni nu i-ar fi bănuit de evlavie. 

Bob Dylan

Legendarul artist american a fost crescut în religia evreiască, însă, la sfârșitul anilor ’70, acesta s-a convertit la creștinism. Această schimbare a fost sursă de inspirație pentru mai multe albume ale sale în care vorbește despre noua sa credință, lucru care nu a fost văzut cu ochi buni de unii fani ai săi.

Getty Images

Justin Bieber 

În ciuda imaginii de bad boy pe care o afișează, Justin Bieber este un mare credincios, adept al cultului penticostal. Evlavia lui se regăsește și în mulțimea de tatuaje pe care le are: și-a scris numele lui Iisus pe braț, mesajul „Son of God” pe abdomen și și-a desenat o cruce în capul pieptului și un portret al Mântuitorului pe gamba stângă. Chiar săptămâna trecută, când a sărbătorit Paștele, artistul a vorbit despre credința lui și a declarat că Dumnezeu i-a schimbat viața.

Instagram

Snoop Dogg

Cariera lui Snoop Dogg a luat adeseori turnuri neașteptate, la fel ca și relația lui cu Dumnezeu. În 2009 a ieșit la iveală că rapperul s-a convertit la Islam, însă câțiva ani mai târziu, după o excursie în Jamaica, era rastafarian declarat, spunând despre el că este Bob Marley reîncarnat. Acum este din nou creștin și tocmai a lansat un album gospel…

Getty Images

 Dave Mustaine

Co-fondatorul trupei Megadeth a devenit un creștin născut a doua oară în 2002. De atunci, el a vorbit deschis despre relația lui cu Dumnezeu și a refuzat să cânte piesele formației care i se par în contradicție cu convingerile sale religioase.

TeamRock

Alice Cooper

Alice Cooper este și el creștin născut a doua oară, însă, spre deosebire de Mustaine, acesta evită să vorbească public despre credința lui. Într-unul dintre rarele interviuri în care abordează această temă el a spus: „Când crezi în Dumnezeu, trebuie să crezi în atotputernicia Lui. Nu este doar Dumnezeu, El este Cel care ne controlează tuturor existența”.

Pinterest

Ice Cube

Rapperul devenit actor s-a convertit la Islam în anii ’90, însă susține că nu face parte din Nation of Islam, mișcarea religioasă modernă născută în sânul comunității de culoare din Statele Unite. „Eu mă consider un musulman natural, pentru că suntem doar eu și Allah. Mersul la moschee, ritualurile și tradițiile nu sunt pentru mine”, a explicat Ice Cube într-un interviu.

Getty Images

Cat Stevens

Un alt musulman renumit în industria muzicală este Cat Stevens, care l-a descoperit pe Dumnezeu după ce a fost la un pas să moară înecat în Malibu, în anul 1976. După acest incident, legendarul cântăreț a devenit adept al Coranului și și-a schimbat numele în Yusuf Islam.

The Guardian

MC Hammer

Înainte să devină un rapper celebru, MC Hammer era un creștin evlavios, dar cariera muzicală se pare că l-a abătut de la acest drum. Totuși, acesta și-a regăsit ulterior credința și a devenit chiar pastor. Acum susține că „MC” vine de la „man of Christ” (n.r. – omul lui Iisus Hristos).

Los Angeles Times

Brian Welch

Chitaristul trupei Korn și-a întors fața spre Dumnezeu în 2005 într-o perioadă în care se lupta cu dependența de stupefiante. „Voiam ca divinitatea să mă scape de acest chin. Mi-am zis «Iisus, dacă exiști, ajută-mă să mă las de droguri», apoi am simțit cum pătrunde în viața mea și de atunci totul s-a schimbat”, a mărturisit Welch.

Wikimedia Commons

sursa: Un site de muzica


Free WordPress Themes, Free Android Games