Alătură-te comunităţii Altfel.md

Azi se acordă Balonul de Aur. Cristiano Ronaldo e mare favorit să câştige trofeul pentru a cincea oară

Sport

Azi se acordă Balonul de Aur. Cristiano Ronaldo e mare favorit să câştige trofeul pentru a cincea oară

imagine articol

Aşteptarea fanilor se va încheia în curând. Azi se va acorda Balonul de Aur 2017, însă cu greu poate fi vorba despre suspans. Cristiano Ronaldo, câştigător şi anul trecut, este considerat marele favorit la primirea trofeului, scrie digisport.ro

În cazul în care starul lui Real Madrid va fi desemnat câştigător, va fi pentru a cincea oară în carieră când primeşte trofeul. Astfel, îl va egala pe marele său rival, Lionel Messi, iar cei doi jucători care au dominat fotbalul în ultimii ani vor completa un deceniu de hegemonie asupra Balonului de Aur.

Brazilianul Kaka, în 2007, ca jucător al lui AC Milan, este ultimul în afara celor doi care a primit râvnita distincţie acordată de revista France Footbal încă din 1956.

Pentru o scurtă perioadă, Balonul de Aur a fost acordat de cunoscuta publicaţie franceză în colaborare cu FIFA.

În 2016, FIFA a pus capăt colaborării iniţiate în 2010 cu France Football pentru acordarea Balonului de Aur. Forul fotbalistic mondial a resuscitat propriul premiu, denumit acum FIFA The Best, în timp ce săptămânalul francez decernează separat prestigiosul său trofeu.

Anul trecut, France Football a dezvăluit câştigătorul Balonului de Aur pe 12 decembrie, trofeul revenindu-i portughezului Cristiano Ronaldo (Real Madrid). După mai puţin de o lună de la eveniment, FIFA l-a recompensat la rândul ei pe lusitan cu premiul The Best.

Anul acesta, Federaţia internaţională de fotbal a acţionat mai rapid decât France Football, premiindu-l din nou pe portughez, în data de 23 octombrie, cu ocazia unei seri de gală la Londra.

„Eu cred că el (Ronaldo – n.r.) va primi un al cincilea Balon de Aur pentru că sezonul trecut a fost incredibil, extraordinar şi îl merită, pur şi simplu. Nu mă surprinde ce a făcut şi nu mă va surprinde nici ce va face de acum înainte, pentru că are ambiţia să-l câştige pe al şaselea, al şaptelea. Spre deosebire de ceilalţi jucători, el este diferit. Este ceea ce îl caracterizează. Este un jucător ieşit din comun”, a declarat antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane.

Balonul de Aur va fi acordat în cadrul unei emisiuni speciale prezentate de David Ginola la postul de televiziune al ziarului L’Equipe, care face parte din acelaşi grup cu publicaţia France Football.

Ceremonia de acordare a premiului va debuta la ora locală 19:45 (20:45 în România), iar fostul internaţional francez „îi va întâmpina pe telespectatori într-un loc de excepţie”, s-a mulţumit să precizeze site-ul L’Equipe.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

To Top