Alătură-te comunităţii Altfel.md

Ce sunt „demisexualii“ şi cum îţi dai seama dacă te numeri printre ei

Pe bune

Ce sunt „demisexualii“ şi cum îţi dai seama dacă te numeri printre ei

imagine articol

Ţi s-a întâmplat să te uiţi la prietenii tăi cum agaţă şi se sărută cu persoane străine în club şi te-ai gândit că tu pur şi simplu nu poţi face asta? Dacă da, e posibil să fii demisexual.

Demisexualii ajung să dorească o persoană doar după ce o cunosc şi au nevoie să simtă o puternică legătură emoţională pentru a se simţi atraşi sexual de acea persoană, arată The Independent.

Termenul „demisexual“ a apărut în 2008 pe site-ul The Asexual Visibility and Education Network (AVEN), dar a devenit tot mai popular odată ce tot mai multe persoane s-au identificat cu acest tip de comportament sexual.

Mulţi oameni cred că sunt doar foarte pretenţioşi când vine vorba de alegerea partenerilor sexuali înainte să afle ce este demisexualitatea. A fi demisexual nu înseamnă a avea un libido scăzut, nu este vorba despre sex, ci despre a fi atras sexual de cineva. Demisexualii se feresc de contactul fizic şi intim înainte de a cunoaşte o persoană.

Mulţi oameni de toate sexualităţile observă că atracţia faţă de cineva creşte odată cu descoperirea personalităţii şi cunoaşterea reciprocă, însă pentru demisexuali nu este vorba deloc despre aspectul fizic. Asta nu înseamnă că nu pot aprecia atunci când cineva arată bine, doar că aspectul fizic nu aprinde nicio dorinţă sexuală în ei. Pentru ei, aceste sentimente se dezvoltă în timp, însă odată ce apar, merită aşteptarea.

Mai multe persoane demisexuale au explicat pe Reddit cum şi-au dat seama că sexualitatea lor este diferită de a celorlalţi.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

To Top