Alătură-te comunităţii Altfel.md

Crăciunul în jurul lumii: Preparatele tradiționale în diferite țări

Crăciunul în jurul lumii: Preparatele tradiționale în diferite țări

imagine articol

Indiferent de preparatele din meniu, la masa de Crăciun se așează oamenii din toate colțurile lumii. De la şapte feluri de peşte, la colțunași umpluți cu varză acră, iată cum arată cina tradiţională în diferite zone ale globului.

Weihnachtsgans – Germania

Weihnachtsgans sau gâscă la cuptor este un preparat tradiţional german servit la cina din Ajunul Crăciunului, înainte ca membrii familiei să-şi împartă cadourile.

GuteKueche

Gourmetten – Olanda

Gourmetten reprezintă cina tradiţională olandeză de Crăciun, când toţi membrii familiei şi invitaţii se strâng pentru a găti fiecare, în recipiente mici, câte un preparat din carne, peşte sau legume. De pe masă nu vor lipsi nici omletele mici, servite cu sosuri diferite şi pâine cu unt şi usturoi.

Shutterstock

Festa dei sette pesci – Italia

„Festinul celor şapte peşti” din Ajunul Crăciunului. Potrivit tradiţiei, se pregătesc şapte peşti diferiţi, după şapte reţete diferite: fripţi, la cuptor sau cu sos de roşii, de exemplu, şi sunt serviţi pe tot parcursul serii. Unele ingrediente sunt obligatorii: baccala (cod sărat) şi calamari.

shutterstock

Lechon – Filipine

Lechon, adică purcel de lapte întreg, umplut cu ceapă, lemongrass şi usturoi, rumenit pe lemne de bambus, este preparatul tradiţional din această zonă.

gustarte

Tamales – Costa Rica

Tamales înseamnă carne de porc, vită sau pui, usturoi, ceapă, cartofi, stafide, toată această compoziţie învelită în frunze de banane. Fiecare familie vine cu propria reţetă, iar în localuri, tamales sunt oferite în semn de ospitalitate.

pinterest

Selyodka pod Shuboy – Rusia

Este o salată în numeroase straturi, specifică sezonului sărbătorilor de iarnă, din care nu lipsesc cartofii, sfecla, maioneza, ouăle fierte şi piesa de rezistenţă, heringul.

pinterest

Arroz con gandules – Puerto Rico

Puerto Rico este faimos pentru cea mai lungă perioadă de celebrare a Crăciunului. Petrecerea începe în noiembrie şi se încheie la începutul lui ianuarie, iar mâncărurile sunt una şi una. Arroz con gandules – orez cu mazăre şi porumbel, condimentat cu usturoi, oregano, sos de roşii, ulei de măsline – este preparatul tradiţonal, care se serveşte numai în ziua de Crăciun.

Gustarte

Reveillon – New Orleans

O cină franţuzească, nelipsită de pe mesele americanilor, care cuprinde mâncare de bame şi fructe de mare, supă si plăcinte.

cnn

Pierogi – Polonia

Găluştele umplute cu cartofi pasaţi, brânză de vaci sau varză acră, care se fierb sau se frig pe grătar sunt preferatele polonezilor pe masa de Crăciun. Se servesc cu unt topit, ceapă prăjită sau skwarki (jumări). Potrivit tradiţiei poloneze, este interzis să mănânci carne la Wieczerza Wigilijna (Cina de crăciun).

pinterest

Răciturile – Moldova

În țara noastră pe masa de Crăciun nu lipsesc răciturile sau piftia, sarmalele, pârjoalele, cozonacul și vinul roșu.

sursa: cnn

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din:

To Top