Cum au fost îndoctrinați copiii folosiți în atentatele din Indonezia

Informații șocante despre cum au fost îndoctrinați copiii folosiți în atentatele din Indonezia au apărut în presa internațională fiind prezentate de șeful poliției locale. Unul dintre tații celor trei familii, care au participat la atacurile de la Surabaya, a fost liderul grupării jihadiste din acea zonă și își supunea copiii unor tehnici de îndroctinare foarte stricte, scrie Libertatea.

Şeful poliţiei din provincia Java de Est, Machfud Arifin, a spus că toți copiii celor trei familii au participat la şedinţe regulate de citire a Coranului la domiciliul lui Dita Oeprianto, 54 de ani, liderul regional din Surabaya al grupării radicale Jamaah Ansharut Daulah, și cel care a murit alături de familia sa în atentatele comise asupra bisericilor creștine de duminică.

„Cele trei familii se întâlneau în fiecare duminică după înserat în casa lui Dita Oeprianto. Copiii erau îndoctrinaţi cu filmuleţe şi învăţături despre jihad de către taţii şi mamele lor, pentru a fi dispuşi să moară”, a explicat Machfud. Care a adăugat că minorii nu mergeau la şcoală, dar au fost instruiţi să spună că primesc educaţie acasă, în cazul în care erau întrebaţi de cineva.

Singurul copil care nu participa la ședințele de îndoctrinare era fiul cel mai mare, de 17 ani, al lui Anton Febrianto (47 de ani). Acesta mergea la școală și a refuzat să se ducă la sesiunea de învăţături de duminică. Tatăl și mama acestuia plănuiau să comită un atac sinucigaş, alături de ceilalţi copii ai lor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, însă bombele care urmau să fie folosite au explodat accidental duminică noapte în apartamentul lor. Soţia lui Anton Febrianto şi un fiu de 15 ani au murit în acest explozii.

Image result for surabaya attacks
BBC

La câteva ore, o altă familie cu cinci membri au, tatăl, mama, doi fii de 14 şi 17 ani şi o fiică de 7 ani, s-a aruncat în aer luni dimineaţă la sediul poliţiei din Surabaya.

Fetiţa este încă în viaţă, după ce a fost aruncată de pe motocicleta tatălui în urma exploziei, iar medicii se luptă să îi salveze viaţa.

„Cele trei familii aveau un învăţător – Dita Oeprianto – şi formau un grup (terorist) şi o reţea”, a spus Machfud, care a precizat că Dita Oeprianto fusese radicalizat încă din timpul liceului.

Cele trei explozii au avut loc după o serie de atacuri asupra poliţiei în apropiere de capitala Jakarta în urmă cu câteva zile. Respectivele atacuri, în care au murit cinci poliţişti, au început prin revolta unor militanţi islamişti închişi într-un centru de detenţie a unităţii speciale de poliţie din Depok, o suburbie a Jakartei.


Free WordPress Themes, Free Android Games