(foto) Barul unde oamenii își donează degetele degerate pentru a garnisi băuturile alcoolice

Într-un bar din nordul Canadei, persoanele care comandă un pahar cu whiskey, primesc băutura garnisită cu un deget uman deshidratat. Băutura denumită „Sourtoe Cocktail” a apărut în urmă cu 40 de ani şi a devenit ca un ritual pentru persoanele care vizitează Dawson City, relatează Amusing Panet.

Povestea începe în 1920 un producător de rom numit Louie Linken şi fratele său Otto au înfruntat un viscol puternic. Degetul de la piciorul lui Louie a îngheţat, iar pentru a preveni cangrena, Otto i-a tăiat zona degerată. Cei doi au conservat degetul într-un borcan cu alcool ca amintire a întâmplării. După 15 ani un localnic din Yukon a descoperit borcanul în timp ce îşi curăţa barca. Acesta a dus degetul conservat în oraş unde a devenit un ingredient esenţial pentru celebra băutură.

Image result for downtown hotel Dawson City Hotel & Restaurant
Downtown Hotel, Dawson City

Până în prezent pentru băutură au fost utilizate cel puţin opt degete toate donate de patroni. Însă majoritatea au dispărut, foe au fost furate sau înghiţite. În 1980, după al 13-lea pahar un miner a înghiţit degetul original din greşeală. În iunie 2017 a fost furat şi al optulea deget.

Fostul luptător din Marina Regală Nick Griffiths (46 de ani) a fost unul dintre cei 21 de aventurieri care s-au înscris în acest an la cursa care a avut loc în februarie, la temperaturi de -54 de grade Celsius.

Splash

De-a lungul celor 483 de kilometri Griffiths a îndurat temperaturi extreme şi când a ajuns la destinaţie a pierdut trei degete de la picioare. El a decis să le doneze localului Downtown. Degetele lui au fost puse la uscat şi băgate în sare. Până se „aromează” corespunzător, clienţii care vor să bea o tărie cu un deget uman pe fundul paharului vor trebui să se mulţumească până la vară cu „degetele” căpitanului Terry Lee, de 85 de ani, care şi-a donat degetele de la mâna dreaptă încă de acum 40 de ani.

Splash

Degetul uman dă gust paharelor de whiskey, rom, tequila şi chiar vodcă. Un pahar costă 5 dolari. Dacă este înghiţit, amenda este de 2.500 de dolari.

Splash

Întrebat de un post de televiziune canadian cum explică gestul său, Nick Griffiths a explicat cu umor englezesc: „Este o nouă metodă de a recicla bunurile de care nu mai ai nevoie. Poţi să bei rapid sau poţi să bei încet, important este că la final buzele tale vor atinge degetul”. Specialitatea casei este Sourtoe Cocktail, care conţine burbon, o băutură traficată în anii 1920 de fraţii Louie şi Otto Linken. Primul deget folosit în cocteil la bar a fost cel al lui Luie, după ce a fost recuperat din gheaţă în anii 1970 de căpitanul Dick Stevenson.


Free WordPress Themes, Free Android Games