(Imagini 18+) Fotografii retro cu scene oribile de crimă din New York

În anii 1930, fotograful Weegee a revoluționat fotojurnalismul cu portretele lui făcute în locuri unde s-au petrecut crime oribile. De multe ori, a făcut aceste fotografii înainte ca autoritățile să ajungă la locul faptei. Dar ce nu știa publicul pe atunci e că adevăratele inovații în domeniul reportajului fotografic avuseseră loc în deceniile anterioare, și nu în presă sau artă, ci chiar datorită fotografilor poliției, care combinau posibilitățile de documentare ale expunerii alb-negru cu o altă știință: criminalistica, scrie vice.com.

O sută cincizeci de astfel de fotografii sumbre, făcute de Wilfried Kaute, au fost descoperite recent în timpul renovării unei clădiri care găzduia pe vremuri o secție de poliție din New York și vor fi expuse atât într-o carte, cât și în cadrul expoziției „Murder in the City, New York, 1910-1920″. Dosarul de negative abandonate conține poze de identificare, tăieturi din ziare și panorame ale orașului.

Dar cele mai multe fotografii sunt cu trupuri. Cadavrele fotografiate de Kraute stau etalate în propriile lor locuințe ca niște manechine în showroom, zac trântite în holuri de parcă ar dormi, dacă nu le-ai vedea șiroaiele de sânge de pe gât sau piept. Altele sunt sprijinite de butoaie imense de vin sau zac cu fața în jos și pălăria încă pe cap.


Free WordPress Themes, Free Android Games