Alătură-te comunităţii Altfel.md

Led Zeppelin sărbătorește 50 de ani de la înființare

Led Zeppelin sărbătorește 50 de ani de la înființare

imagine articol

Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones – membrii supravieţuitori ai trupei Led Zeppelin – sărbătoresc 50 de ani de la înfiinţarea acestei legende rock într-un mod inedit: prin lansarea unui album foto. Albumul, ce urmează să fie lansat de editura Real Art Press, în luna octombrie, este un volum de 368 de pagini intitulat „Led Zeppelin By Led Zeppelin”, include fotografii şi lucrări din arhivele Led Zeppelin dar şi contribuţii ale fotografilor din întreaga lume, scrie Life.ro.

Led Zeppelin By Led Zeppelin este prima şi singura carte ilustrată oficială care va fi produsă în colaborare cu membrii formaţiei”, spun reprezentanţii editurii. „Sărbătorind 50 de ani de la formarea lor, ea acoperă cariera muzicală de neegalat a grupului şi prezintă fotografii cu Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones şi John Bonham pe secnă sau în culise, în momente de sinceritate şi în studioul de înregistrare”, completează aceştia despre albumul ce cuprinde multe imagini nepublicate până acum.

Aşa că, dacă fanii erau convinşi că cei trei nu se vor mai reuni vreodată pe scenă (mai ales după ce Robert Plant i-a asigurat că o posibilă reunire ar fi un „dezavantaj” pentru fanii trupei), iată că aceştia se pot bucura de o altfel de reuniune a idolilor lor.

Anunţul, care a fost făcut zilele acestea, nu doar de Real Art Press, ci şi de cei trei Led Zeppelin via Twitter, este însoţit de o fotografie rară, în care Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones ţin în mână un exemplar al cărţii „Led Zeppelin By Led Zeppelin”. Volumul este disponibil pentru pre-comandă pe reelartpress.com și costă peste 50 de euro.

Led Zeppelin a avut o componență unică de patru membri de-a lungul timpului. Cei patru muzicieni sunt: Jimmy Page (chitară, mandolină, Theremin), Robert Plant (voce, muzicuță), John Bonham (tobe, percuții, voce) și John Paul Jones (chitară bas, orgă electronică, melotron, blockflöte, mandolină).

După mai bine de 25 de ani de la hotărârea de a încheia activitatea muzicală datorită morții tragice a lui John Bonham din 1980, muzica formației Led Zeppelin continuă să fie ascultată cu mare plăcere, să se vândă foarte bine și să exercite o influență importantă asupra muzicii rock contemporane. Grupul a vândut peste 300 de milioane de albume în întreaga lume, incluzând 110 milioane de albume vândute doar în Statele Unite ale Americii.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din:

To Top