Alătură-te comunităţii Altfel.md

Poveștile fascinante din spatele cântecelor tale preferate de Crăciun

Actual

Poveștile fascinante din spatele cântecelor tale preferate de Crăciun

imagine articol

Crăciunul înseamnă sărbătoare, daruri, reunirea familiei și o stare cu totul aparte. Muzica bună nu face decât să completeze atmosfera din această zi specială. Mai vechi sau mai noi, hiturile de Crăciun au fost și sunt ascultate cu mare plăcere de familii din întreaga lume.

Dar ceea ce nu știm, este istoria din spatele acestor melodii frumoase, de care nu ne săturăm niciodată.

„Santa Claus Is Coming To Town”

Inspirația te poate lovi oriunde, chiar și în metrou. În timp ce călătoreau cu metroul spre biroul editurii muzicale în 1933, compozitorii melodiei John Frederick Coots și Haven Gillespie au scris cântecul pe spatele unui plic.

„All I Want For Christmas Is My Two Front Teeth”

Totul a început în 1948, când Donald Gardner a cerut unui grup de elevii de clasa a doua să completeze propoziția: „Tot ce vreau pentru Crăciun este …” Nu, nimeni nu spunea că își doresc cei doi dinți din față pentru Crăciun. Dar când Gardner le-a ascultat dorințele, i-a atras atenția un elev care s-a „sâsâit” vorbind. S-a dus acasă în noaptea aceea și a scris piesa în 30 de minute.

„Have Yourself a Merry Little Christmas”

Când compozitorii Hugh Martin și Ralph Blaine au scris inițial muzica pentru filmul din 1944, „Meet Me in St. Louis”, Judy Garland a fost nemulțumită de rezultat. Actrița a spus că i s-a părut atât de trist încât ar face pe colega de filmări Margaret O’Brien să plângă și să arate ca un monstru. După o dezbatere, compozitorii au schimbat piesa cu versiunea din film.

„Do You Hear What I Hear?”

O rugă pentru pace, poate? Compozitorii și cuplul, pe atunci, Noel Regney și Gloria Shayne Baker au scris piesa în timpul crizei rachetelor cubaneze în octombrie 1962. Cântecul a continuat să vândă mai mult de un sfert de milion de exemplare în timpul acelui sezon de Crăciun.

„I’ll Be Home for Christmas”

Cântecul lui Walter Kent și James Gannon a captat starea de spirit a americanilor dornici de casă în 1943, în special a soldaților care se aflau în adâncul celui de-al doilea război mondial. A fost piesa cea mai solicitată de Crăciun a showurilor Organizatiei Serviciilor Unite în Europa și Pacific din acea vreme.

„The Twelve Days of Christmas”

Este de fapt un joc de memorie din secolul al XVIII-lea destinat să ajute tinerii catolici să învețe doctrina credinței lor. De-a lungul secolelor, unii au spus că darurile cântecului au înțelesuri ascunse, inclusiv „dragostea adevărată” care simbolizează pe Dumnezeu și „pătrunjelul într-un copac” ca Isus Hristos.

„Let It Snow!”

Asta a fost ceea ce probabil au căutat cu disperare compozitorul Jule Styne și liristul Sammy Cahn în iulie 1945. Atunci au scris această piesă, în mijlocul valului de căldură de la Hollywood.

sursa: edition.cnn.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top