Președintele filipinez îndeamnă soldații să împuște femeile rebele comuniste în organele genitale

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a spus soldaților, săptămâna trecută, să împuște rebelii femei în organele genitale, în ultima serie de remarci misogine și violente.

Potrivit Washington Post, Durtete s-a referit la grupul format din foști comuniști rebeli atunci când s-a adresat Forțelor Armate din Filipine, încurajând să țintească rebelii femei în vagin.

„Spuneți-le soldaților: Vine un nou ordin de la Primar. Nu vă vom ucide. Vă vom împușca în vagin. Dacă nu sunt vagine, va fi degeaba”, a declarat președintele Filipine.

Totodată, în transcriptul oficial al discuției, cuvântul „vagin” a fost înlocuit cu o linie.

Președinția lui Duterte a fost definită ca violentă, el folosind des un limbaj misogin și violent.

De când a venit la putere, el a promis să ucidă toți oamenii care se droghează și dealerii de droguri care păsesc în țara condusă de el, mii de filipinezi fiind deja executați.

Duterte denigrează regulat și amenință femeile, când este acuzat de misoginism, el răspunde că doar glumește. Doar la începutul lunii februarie, purătorul său de cuvânt a declarat că femeile „exagerează” atunci când răspund comentariilor făcute de președinte. „Este amuzant, râdeți”, a declarat acesta.

Totodată, transcriptul discuției de miercuri arată că militarii chiar au râs la remarcile misogine ale lui Duterte.

Duterte a fost ales ca președinte în 2016, și a ajuns pe prima pagină a ziarelor atunci când a „glumit” despre violul australiencei răpite și ucise în acel an, spunând că şi-ar fi dorit foarte mult să se numere printre violatorii care s-au bucurat de chinul femeii. „Am fost furios din cauza violului? Da. Dar era atât de frumoasă că primarul ar fi trebuit să fie primul care o violează. Ce pierdere”, a spus el.

SURSA: Libertatea


Free WordPress Themes, Free Android Games