Alătură-te comunităţii Altfel.md

Putin îi aduce un elogiu lui Kim Jong-un. Care consideră că este cea mai mare realizare a dictatorului

La ei

Putin îi aduce un elogiu lui Kim Jong-un. Care consideră că este cea mai mare realizare a dictatorului

imagine articol

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un că este un „politician absolut competent şi matur”, scrie digi24.ro

Kim Jong-Un „şi-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear”, a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atenţia că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Coreea de Nord are o rachetă „cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob – în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil”, a spus Putin, conform agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia şi China menţin cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

Miercuri, Coreea de Sud şi SUA au transmis că sunt dispuse să aibă întâlniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Kong-Un, în anumite circumstanţe, într-un pas potenţial conciliator după ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top