Alătură-te comunităţii Altfel.md

Clasamentul celor mai sigure țări din lume în 2019. Pe ce loc se află Republica Moldova

Foto: Modal Trigger / Shutterstock

Actual

Clasamentul celor mai sigure țări din lume în 2019. Pe ce loc se află Republica Moldova

Cincisprezece din cele mai sigure 20 de state din lume se află pe continentul European, arată clasamentul Celor mai Sigure Țări din lume, publicat de Global Finance Magazine.

La realizarea clasamentului, publicația a luat în calcul trei factori, care determină cât de sigură este o țară: starea de pace sau de război, siguranța personală și riscul de dezastre naturale.

Clasamentul include 128 de țări, între care nu se află însă Irak, Siria și Afganistan, țări în care sunt în defășurare de ani de zile războaie civile sau cu teroriștii, ceea ce le face extrem de nesigure, atât pentru locuitorii lor, cât și pentru străini, potrivit Protv.

Potrivit publicației, țările din top 20 nu sunt o surpriză. 15 din ele se află în Europa, continent cunoscut pentru economiile puternice și sistemele de sănătate dezvoltate.

De altfel, se pare că în țările dezvoltate din punct de vedere economic, riscul apariției unor conflicte armate sau a unor crime în masa este redus la maximum, iar dezastrele naturale pot fi controlate mai bine.

Cu toate acestea, Statele Unite, deși este cea mai mare economie a lumii, se află abia pe locul 65, mai jos decât țara noastră, în special din cauza incidenței mari a atacurilor armate și a ratei crescute a criminalității, precum și din cauza implicării în mai multe conflicte armate din lume.

Japonia, de asemenea o putere economică, se află pe locul 43 în topul celor mai sigure țări din lume, din cauza riscurilor iminente și foarte mari de dezastre naturale, în special cutremure și tsunami.

Cea mai sigură țară din lume în anul 2019 este Islanda, urmată de Elveția și Finlanda:

Top 20 cele mai sigure țări din lume / Sursa:Global Finance Magazine

Republica Moldova se poziționează pe locul 46 din 128, între Moroco și Laos, însă mai sus de unele țări mai dezvoltate, ca SUA, Arabia Saudită, Israel sau China, tocmai datorită siguranței cetățenilor, lipsei conflictelor armate și a dezastrelor naturale iminente.

Moldova este pe locul 46 / Sursa:Global Finance Magazine

Rusia, cel mai întins stat din lume se află pe locul 108, mai jos de Mexic, India și Turcia, dar cu o poziție mai sus de Cambodgia.

România se află pe locul 33, iar Ucraina - pe locul 116 din 128, tocmai din cauza conflictului armat din estul țării.

Ultimele locuri din clasament / Sursa:Global Finance Magazine

La capătul celălalt al clasamentului se află Filipine, Yemen și Guatemala, din cauza lipsei siguranței personale, a iminenței dezastrelor natural, a foametei ți a războiului.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top