Alătură-te comunităţii Altfel.md

O mamă care aduna bani pentru tratamentul bolii fiicei a câștigat la loterie

Foto: Victoria Cheney / SWNS.COM

Pe bune

O mamă care aduna bani pentru tratamentul bolii fiicei a câștigat la loterie

Mama unei tinere care are nevoie de bani pentru a efectua un tratament medical costisitor în Barcelona, a câștigat la loterie. Chiar dacă suma nu acoperă cheltuielile medicale, familia crede că soarele a răsărit pe strada lor, scrie GloucestershireLive.co.uk, citat de Libertatea.

Victoria Cheney a câștigat aproape 8.000 de lire sterline la Peoples Postcode Lottery, o loterie la care premiile nu sunt foarte mari, dar extrem de populară în rândul britanicilor.

Victoria este mama Antoniei, de 21 de ani, care suferă de sindromul Ehlers-Danlos. Cele două au apărut într-o emisiune realizată de BBC, încercând să adune fonduri pentru a o putea duce pe tânără la tratament în Barcelona.

Tonia în spital / Sursa:Gloucestershirelive.co.uk

Antonia, care este cunoscută sub numele de Tonia, locuiește alături de mama sa în localitatea Eckington din Marea Britanie, într-o casă amenajată special pentru nevoile ei medicale de echipa emisiunii de la BBC.

„Wow ce weekend. Tocmai ce am aflat că trebuie să ne întoarcem la Barcelona pentru a vedea neurochirurgul pentru control, analize și demararea etapei a doua a intervenției chirurgicale. Am început o campanie de strângere de fonduri. La scurt timp după aceea, am auzit o bătaie la ușă, era poștașul Dean, care mi-a înmânat un plic auriu și m-a anunțat că aM câștigat la Loteria Poștei, concurs în care m-am înscris în 2012, chiar înainte de prima internare a Toniei. Sâmbătă am mers la Croome Court și mi-am ridicat câștigurile, 7.923 de lire sterline. A fost un eveniment uimitor”, a fost mesajul postat de Victoria pe pagina sa de Facebook, alături de fotografii cu fiica sa și cecul cu câștigul.

Banii câștigați la loterie nu acoperă costul tratamentului, dar le oferă celor două un start și mai mult timp pentru strângerea de fonduri.

Tonia / Sursa:Glochestershirelive

Tonia a început să se își piardă echilibrul și să cadă din senin, la vârsta de 14 ani. A fost diagnosticată cu sindrom Ehlers-Danlos, Dysautonomia, MCAD, insuficiență gastro intestinală, disfuncție vezicală și Tahicardia posturala ortostatica.

Tânăra a ajuns imobilizată la pat și a petrecut trei ani și jumătate în spital. În 2015, echipa BBC DIY SOS a adus-o acasă. Treptat, simptomele ei s-au înrăutățit și a ajuns la stopuri respiratorii repetate, convulsii și dureri insuportabile. La începutul anului 2018, rezultatele RMN-urilor pe care le-a făcut au ajuns la un neurochirurg din Barcelona, care a recomandat o intervenție chirurgicală urgentă pentru a-i salva viața.

Tonia în timpul tratamentului / Sursa:Glochestershire.co.uk

Din păcate, tratamentul necesar nu a fost finanțat de către Sistemul Național de Sănătate britanic. Cele două au demarat o campanie de strângere de fonduri și în iunie 2018, mama și fiica au călătorit la Barcelona, unde a suferit operația. Acum urmează faza a doua a tratamentului, care să o ajute să revină la o viață normală.

Suma totală necesară pentru salvarea Toniei este de 200.000 de lire sterline.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top