Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) „Tintin în țara Sovieticilor” - desenul care s-a vândut cu 1,1 milioane de dolari

Foto: Le Parisien

Cultură

(foto) „Tintin în țara Sovieticilor” - desenul care s-a vândut cu 1,1 milioane de dolari

Desenul de pe prima copertă a publicaţiei Le Petit Vingtième pe care a apărut celebrul personaj Tintin la data de 13 februarie 1930, a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari la o licitaţie care a fost organizată de casa Heritage Auctions, sâmbătă, în oraşul american Dallas, potrivit Le Parisien.

Ilustrația originală a primei coperte a revistei care l-a pus pe Tintin în lumina reflectoarelor, publicată în februarie 1930, a fost licitată sâmbătă la Dallas pentru suma de 1.125.000 de dolari (992.000 de euro), a anunțat casa de licitații Heritage Auctions pentru AFP.

Desenul îl arată pe celebrul personaj creat de Hergé în ţara sovieticilor, în timp ce taie o bucată din trunchiul unui copac pentru a-şi face o elice pentru avion, în timp ce câinele său, Milou, acoperit de bandaje, se uită la el.

Tintin în țara Sovieticilor / Sursa:AFP/Heritage Auctions/Herge-Moulinsart 2019

Începând din ianuarie 1929, Hergé publică aventurile lui „Tintin în Țara sovieticilor” în fiecare săptămână în „Le Petit Vingtième” (Micul Douăzeci), o revistă dedicată copiilor publicată în fiecare joi împreună ziarul belgian „Le Vingtième Siècle” (Secolul XX).

Imaginile cu Tintin au prins bine la public, astfel, personajul a obţinut 16 pagini în loc de opt în acest supliment, iar, pe 13 februarie, a apărut pe copertă.

Albumul „Tintin au pays des Soviets”, primul cu celebrul personaj, va fi publicat câteva luni mai târziu, în septembrie 1930.

Majoritatea vechilor coperte cu Tintin se găsesc la Muzeul Hergé din Louvain-la-Neuve, Belgia.

Ilustraţia vândută sâmbătă a fost semnată de Hergé, fiind desenul pe care l-a trimis la tipografie pentru copertă.

Tintin stabileşte frecvent recorduri de preţ la licitaţii, desenele fiind vândute pentru milioane de dolari.

Belgianul Georges Prosper Remi (1907 - 1983), cunoscut sub numele de Hergé, a fost creator de benzi desenate şi este celebru pentru seriile „Aventurile lui Tintin”, „Quick & Flupke” şi „Aventurile lui Jo, Zette şi Jocko”.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top