Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Alfabetul Media pentru TINEri #22 - ONG-urile de media

Foto: altfel.md

Actual

(video) Alfabetul Media pentru TINEri #22 - ONG-urile de media

Televiziunile, posturile de radio, ziarele și portalurile online de știri - toate reprezintă instituții mass-media. Totuși, pe lângă instituțiile media activează și ONG-uri de media. În ediția de astăzi vă prezentăm organizații pe care trebuie să le urmăriți, fie că sunteți tineri pasionați de jurnalism, studenți la jurnalism, jurnaliști la început de cale sau chiar jurnaliști „în toată legea”.

Centrul Media pentru Tineri este o organizație care instruiește tinerii și îi inițiază în tot ce înseamnă presă, educație mediatică, și îi învață cum să producă un material jurnalistic. Mai mult decât atât, aici tinerii creează și elaborează materiale pe care le difuzează la emisiunea Abraziv.

Centrul pentru Jurnalism Independent oferă consultanță juridică jurnaliștilor și instituțiilor media, organizează traininguri pentru jurnaliști cu experți atât din țară cât și de peste hotare.

Asociația Presei Independente susține jurnalismul de calitate. Periodic organizează instruiri cu diferite temetici pentru jurnaliști, precum și concursuri de materiale jurnalistice.

Centrul de Investigații Jurnalistice, pe lângă publicarea anchetelor jurnalistice, organizează campanii media de sensibilizare a opiniei publice, precum şi traininguri de instruire pentru studenţi, jurnalişti şi funcţionari publici. De asemenea, periodic organizează dezbateri publice în cadrul Clubului Jurnaliștilor de investigație.

Cum credeți, care este rolul ONG-urilor de media într-o democrație?

Vedeți aici emisiunea în limba română.

Iar aici în rusă.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top