Alătură-te comunităţii Altfel.md

S-a născut în 1896 şi încă trăieşte. Povestea celui mai bătrân om din lume

Pe bune

S-a născut în 1896 şi încă trăieşte. Povestea celui mai bătrân om din lume

imagine articol

Când Marta Ramirez a acceptat, la vârsta de 63 de ani, să ia în grijă un nonagenar, nu s-a gândit că va fi o îngrijire pe termen lung. Casa acelui bătrân arsese în întregime şi nu avea pe nimeni să aibă grijă de el, scrie gândul.info.

Celino Villaneuva Jaramillo, 2013 / wikipedia

 

„Avea 99 de ani, nu am crezut că va mai fi prin preajmă mult timp”, îşi aminteşte femeia binevoitoare, potrivit The Guardian.

Ea are acum 85 de ani, iar musafirul său pe termen lung, Celino Villaneuva Jaramillo are 121, fiind, probabil, cel mai bătrân om din lume. El locuieşte în Chile.

Jaramillo s-a născut în Rio Bueno, la sud de capitala regională Valdivia. El a lucrat în agricultură şi timp de 30 de ani a muncit pentru un latifundiar pe care îl chema Ambrosio Toledo. Când Jaramillo a împlinit 80 de ani, Don Ambrosio l-a felicitat şi i-a făcut o pensie din care să poată să trăiască. Îşi completa veniturile vânzând legumele şi zarzavaturile pe care le cultiva în magazinele din zonă.

Jaramillo s-a mutat într-o locuinţă mică, sărăcăcioasă, care avea să ardă mai târziu într-un incendiu provocat de tăciunii din soba sa.

În 2011, când a împlinit 115 ani, preşedintele miliardar Sebastian Pinera a venit în vizită în Valdivia însoţit de ministrul Dezvoltării Sociale, Joaquin Lavin cu un avion plin cu daruri generoase special aduse pentru Jaramillo – cel mai longeviv cetăţen din Chile. Lavin i-a înmânat lui Jaramillo un certificat din partea guvernului chilian, ce atestă vârsta bărbatului.

Acum, Jaramillo este aproape orb (90%) din cauza unei cataracte , 85% surd şi nu mai are nicun dinte. Comunică cu foarte mare greutate şi s-a senilizat. Numai poate merge şi abia poate să mai mănânce.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

To Top