Alătură-te comunităţii Altfel.md

Top 3: Cei mai longevivi monarhi în viață

Pe bune

Top 3: Cei mai longevivi monarhi în viață

imagine articol

Odată cu avansarea Reginei Elisabeta a II-a în poziția de cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, ierarhia celor mai longevivi monarhi din istorie s-a modificat. Deși recordul absolut este deținut de Sobhuza al II-lea, conducător în Swaziland timp de 82 de ani între anii 1889 și 1982, topul monarhilor aflați în viață încă se mai poate schimba, scrie historia.ro

Bhumibol Adulyadej (Rama al IX-lea) – Thailanda – 69 de ani la conducere

Rama al IX-lea este cel mai longeviv monarh din istoria Thailandei, conducând țara din anul 1946, de la vârsta de 19 ani. Numele său, Bhumibol Adulyadej, înseamnă ”Putere a pământului, Forță Incomparabilă” și i-a fost acordat la naștere de către regele de atunci, Rama al VII-lea. Bhumibol a urmat la tron după ce fratele său mai mare a fost asasinat în circumstanțe rămase confidențiale după 11 ani la cârma țării.

Printre responsabilitățile lui Bhumibol se numără:medierea de conflicte între politicieni și armată, intervenția în conflicte politicice care ar putea afecta populația și alte responsabilități de reprezentare a țării. Pe lângă toate acestea, Bhumibol are o putere constituțională uriașă, în mare parte datorită popularității de care se bucură.

Regina Elisabeta a II-a – Marea Britanie – 63 de ani la conducere

Ziua de 9 septembrie 2015 va rămâne în istorie ca data la care Regina Elisabeta a II-a a surclasat-o pe stră-stră bunica sa, Victoria, în clasamentul celor mai longevivi monarhi britanici, devenind totodată și regina cu cea mai lungă domnie din lume.

Regina Elisabeta a II-a a fost investită la vârsta de 26 de ani în celebra biserică Westminster Abbey în anul 1956, ceremonia sa fiind prima din lume difuzată la televizor.

Regina, pe lângă responsabilitățile sale reprezentative la diverse evenimente în toată lumea, deține și cea mai înaltă poziție în cadrul Commonwealth și în cadrul Bisericii Anglicane, fiind și șeful statului în alte țări:Canada, Australia și Noua Zeelandă, alături de alte 13 insule precum:Jamaica, Barbados și Bahamas.

Abdul Halim – Kebar, Malaysia – 57 de ani la conducere

Abdul Halim este Sultanul unei stat din Malaysia, Kebar, încă din anul 1956, de la moartea tatălui său și din 2011 este și regele întregii țări, fiind și cea mai bătrână persoană care să dețină funcția. Totodată, Abdul Halim este și singurul rege al Malaysiei care să se afle la cel de-al doilea mandat. Acesta a mai fost rege între anii 1970 și 1975.

Responsabilitățile regelui în Malaezia sunt doar reprezentative, responsabilitatea sa cea mai mare fiind asigurarea faptului că brutalitatea și distrugerile nu își vor avea locul în țară și că țara și cetățenii săi vor fi protejați.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top