Un tânăr de 18 ani a inventat un sutien care poate salva viețile a milioane de femei

După ce a fost aproape să își piardă mama din cauza cancerului la sân, Julian Rios Cantu, un băiat în vârstă de 18 ani din Mexic a început să studieze și să caute o soluție pentru această afecțiune gravă.

Pe când băiatul avea doar 13 ani, mama lui a fost diagnosticată cu o formă gravă a bolii, iar în mai puțin de 6 luni a fost nevoită să apeleze la o operație de dublă mastectomie.

Pentru că nu a vrut ca cineva să mai sufere la fel ca și mama lui din cauza acestei boli, băiatul a început să facă cercetări cu privire la tehnicile de diagnosticare actuale. Așa i-a venit o idee care ar putea salva milioane de vieți: să creeze un sutien care să detecteze cancerul de sân.

EVA es el primer dispositivo de su especie en la historia y el inicio de una revolución en la detección del cáncer de…

Publié par Higia Technologies sur jeudi 22 décembre 2016

Cu ajutorul a doi prieteni, Julian a înființat o companie numită Higia Technologies, iar ideea lui a fost atât de apreciată încât a câștigat un premiu de 20 000 de dolari pentru a crea sutienul în stadiul de prototip.

Posterior a una reunión con el Presidente Enrique Peña Nieto en representación de Higia Technologies y EO con el fin de…

Publié par Julián Ríos Cantú sur vendredi 9 juin 2017

Pentru că tumorile canceroase schimbă temperatura la nivelul pielii și conduc la creșterea fluxului sanguin, pe sutien vor fi montați biosenzori care să înregistreze potențialele schimbări de temperatură. Pentru a avea rezultate, acesta ar trebui să fie purtat între 60 și 90 de minute în fiecare săptămână și va funcționa ca un sistem timpuriu de detectare a bolii.

Momentan ideea se află în stadiu incipient, însă a fost apreciată de mulți specialiști, care s-au oferit să îl sprijine pe tânăr în demersul său.

sursa: Protv.ro


Free WordPress Themes, Free Android Games