Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Cum s-a răzbunat un taximetrist rus pe două cliente care nu avut bani ca să-și achite cursa

La ei

(video) Cum s-a răzbunat un taximetrist rus pe două cliente care nu avut bani ca să-și achite cursa

Un șofer de taxi din orașul rusesc Khabarovsk a obligat două tinere, care nu au avut bani suficienți pentru a-și plăti cursa, să-și toarne pe față antisepticul verde de briliant cunoscut sub numele de „zelyonka”, scrie digi24.ro

Incidentul a fost filmat și postat apoi pe Instagram. Nu este singurul caz de acest fel. Mulți taximetriști ruși și-au făcut o obișnuință de a folosi antisepticul ca „instrument” al răzbunării sau pur și simplu pentru a-și vărsa nervii pe pasagerii incomozi, relatează The Moscow Times.

În perioada sovietică, substanța verde, extrem de ieftină în farmacii, era folosită pentru tratarea tăieturilor sau zgârieturilor.

Însă, odată cu venirea la putere a președintelui rus Vladimir Putin, zelyonka a devenit o veritabilă modă în răfuielile politice dintre Kremlin și liderii opoziției. Aleksei Navanlnîi, Arseni Iațeniuk, fostul premier de la Kiev, Mihail Kasianov, șef al Executivului de la Moscova din 2000 și până în 2004, scriitoarea Ludmila Ulițkaia sau Maria Aliokhina și Nadejda Tolokinnova, două dintre membrele formației punk Pussy Riot – sunt doar câteva dintre țintele, de-a lungul ultimilor ani, ai antisepticului verde, descoperit în secolul XIX de chimistul englez William Perkin.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top