Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) O mumie egipteană a fost analizată în premieră cu un accelerator de particule

Sci-Tech

(video) O mumie egipteană a fost analizată în premieră cu un accelerator de particule

Specialiştii au descoperit recent o nouă unealtă care le-a permis să observe interiorul unei mumii egiptene, un accelerator de particule cu energie crescută, scrie Descoperă.ro.

Mumia Hibbard conţine corpul unei tinere egiptence care a avut în jur de cinci ani în momentul morţii. Conform NewsWeek, aceasta a trăit într-o zonă agricolă din vestul Nilului şi a murit din cauza unei boli, varicelă sau malarie.

NORTHWESTERN UNIVERSITY

Specialiştii au utilizat dispozitivul Advanced Photon Source, cu raze X extrem de luminoase, pentru a analiza mumia. Mumia cântăreşte în jur de 22 de kilograme şi conţine doar rămăşiţele unei fete. Prin intermediul acceleratorului de particule specialiştii au putut observa obiectele cu care fata a fost îngropată.

NORTHWESTERN UNIVERSITY

Cioburi care ar fi făcut parte din smoală i-au fost amplasate în craniu după ce i-a fost extras creierul. Mai multe sârme ale căror sursă este necunoscută au fost descoperite în dinţii mumiei. Iar în stomacul acesteia a fost găsit un obiect de dimensiuni mici.

Mumia conţine şi pictura unei feţe pe o placă de lemn, metodă relativ neobişnuită doarece în general sarcofagele erau decorate cu sculpturi.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

To Top